Leer maken én ontwerpen bij MAAK INClusief, zo werk je toe naar een zelfstandiger leven. Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om zowel mentale als fysieke vaardigheden te leren in een ontwerpbureau en meubelwerkplaats. Als je bij ons aan de slag gaat, start je een traject tot maker. Zo draag jij bij aan design meubels die bij anderen thuis komen te staan!
We richten ons vooral op het ontwerpen omdat dit een creatief en open proces is, dat vooral in het hoofd afspeelt. Hierdoor ontwikkel jij als maker niet alleen fysieke vaardigheden (zoals bij veel andere dagbesteding), maar ben je vooral bezig met de mentale ontwikkeling die uit ontwerpen volgt, zoals: problemen oplossen, communicatie, vertalen van idee naar schets en vertalen van schets naar object. Uiteindelijk kan je dit helemaal zelfstandig, maar om te beginnen nog niet. Daar komen onze begeleiders in het spel. Wij werken met begeleiding vanuit vakkrachten. Hierdoor ligt de nadruk in de ontwikkeling van onze makers op vakgerichte vaardigheden.
Onze ervaring leert dat onze makers hierdoor snel zeggenschap over hun eigen ontwerpen ontwikkelen. Dat leidt tot makers die enorm trots zijn op wat ze maken.
We zijn een andere vorm van dagbesteding. De dagelijkse activiteiten die we voorstellen veranderen naarmate onze makers groeien en leren. Wij ondersteunen je in een breed spectrum aan activiteiten, die allemaal onder het ontwerpproces vallen. Hierdoor maken we het mogelijk om verder te groeien dan wij of zelfs jij je kan voorstellen.
De hoofdtaken waar je verantwoordelijk voor kan zijn bij ons:
Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Belangrijkste is dat je bij ons een combinatie van werkzaamheden kan vervullen die bij jou past, op gebieden waar jij kan en wil groeien (je hoeft dus niet alles te doen dat we aanbieden). Jouw ontwikkeling staat centraal.
Je kunt bij ons aan de slag als je vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) dagbesteding mag inkopen. Ook prive financiering is mogelijk. Werken bij ons moet bij jou passen (zie hier onze criteria) maar nog belangrijker is de persoonlijke klik.
We richten ons vooral op mensen die verstandelijk beperkt zijn of een steun in de rug nodig hebben met werk of dagbesteding; denk aan CIZ-indicatie: VG3 tot VG6. Deze mensen moeten nieuwsgierig zijn, graag met hun handen werken en open staan voor nieuwe activiteiten.
We verwachten van je dat je gefocussed kan werken en graag nieuwe dingen leert.